Totalul afișărilor de pagină

joi, 20 octombrie 2011

Spania

Spania ocupă cea mai mare parte a peninsulei Iberice. Munţii Pirinei şi Strâmtoarea Gibraltar despart ţara de continentul european şi respectiv de cel african. În urma regimului instaurat de generalul Franco, care a durat mai multe decenii, Spania a început să se îndrepte către un viitor promiţător, mai ales începând cu anii '80 şi cu aderarea la Uniunea Europeană. Acest viitor încurajator nu a putut fi umbrit de atacurile efectuate de gruparea separatistă ETA şi nici măcar de teribilul atentat din 2004 din Madrid, revendicat de o grupare de terorişti islamisti.
STEAGUL: Culorile roşu aprins şi galben auriu sunt simbolurile regilor catolici, iar stema, care a fost adaugată în anul 1981, reprezintă regatele Castiliei, Leonului, Navarrei, Aragonului şi Ganadei.
Repere: Continent - Europa ; Capitala - Madrid ; Populaţie - 43.968.000 loc. ;
               Suprafaţa - 504.782 km2 ; Limba oficiala - spaniolă ; Moneda - euro ;
               Sistem politic - monarhie parlamentară ; Speranţa de viaţă - bărbaţi (75 ani), femei (82 ani)
Religie : catolică, protestantă, musulmană, evreiască
Diviziuni administrative : 17 comunităti autonome care sunt divizate în 54
de provincii.
Clima :  temperată şi mediteraneeană.
              
                                                          OBIECTIVE  TURISTICE 
  • Barcelona (Catalonia), capitala istorică, politică şi economică a Cataloniei cu numeroase bogăţii arhitectonice cum ar fi Sagrada Familia şi Catedrala La Seu.
  • Ibiza (Insulele Baleare) renumită pentru sărbătorile estivale şi pentru discoteci.
  • Insulele Canare, destinaţie de vacanţă din Tenerife, în care mii de turişti se bucură anual de plajele cu nisip de bazalt.
  • Granada (Andaluzia), citadela culturală şi turistică unde se află şi renumita Alhambra (Patrimoniul mondial UNESCO).
  • Valencia, are peisaje impresionante cum ar fi parcul natural Albufera.
  • MADRID, în capitala ţării se află numeroase muzee importante(Prado, Muzeul Naţional Reina Sophia), palate (Palatul Regal, Palatul de Cristal) şi lăcaşuri de Cult(Catedrala La Almudena, Mânăstirea La Encarnacion).

Atlasul Lumii

    Atlasul Lumii reproduce harta detaliată a ţărilor, actualizată, incluzând informaţii precum date, cifre şi fapte, într-o manieră enciclopedică, transformând Atlasul Lumii într-o enciclopedie ideală pentru elevi, studenţi şi întreaga familie.Pe langă temele generale (geografia fizică şi politică a tuturor ţărilor lumii) acesta prezintă detaliat regiunile, oraşele, munţii, mările, râurile şi oceanele şi grupurile etnice şi religioase, importantele ramuri industriale şi evoluţia lor, atât la scară globală, cât şi regională, totul fiind bazat pe cele mai recente şi mai exacte informaţii.